Mening
Blog: Participeren? Doe het nu!

(In de serie maandelijkse columns van fractieleiders in de gemeenteraad dit maal een bijdrage van Louise Kortman, fractieleider VVD)

De behoefte om mee te denken, mee te doen en mee te beslissen in de lokale politiek is groot. Dat merken we elke dag. Op 14 juli schreef VVD Raadslid Philip van Veller hier op Vlietnieuws een ijzersterk opiniestuk over burgerparticipatie: https://vlietnieuws.nl/2021/07/14/u-zegt-het-maar-participeren-wordt-leren/

Maar op welk moment heb je eigenlijk de meeste invloed? Dat is heel moeilijk te zeggen en daar zal geen juist antwoord op te geven zijn. Maar als er 1 belangrijk moment is waarop je je stem kunt laten horen over alle onderwerpen die je maar wilt, dan is dat wel nu. Midden in deze zomer van 2021. Maar het is toch reces, alles ligt nu toch stil? Waarom zou ik me dan nu gaan inzetten voor een bepaald onderwerp? Het antwoord is heel simpel: op dit moment werken alle politieke partijen in onze gemeente aan hun verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. 22 Maart lijkt nog ver weg, maar over 9 maanden mogen we alweer naar de stembus.

‘Hoe pakken we de wooncrisis aan? Meer sociale huurwoningen, of juist bouwen in het middensegment, of zijn er andere slimme oplossingen? En hoe zit dat dan met de schaarse ruimte? Hoe houden we onze gemeente aantrekkelijk voor ondernemers? Waar hebben sportverenigingen behoefte aan de komende tijd en wat mag dat kosten? Welke maatregelen zijn er in welke wijk nodig om de (verkeers)veiligheid te verbeteren? Of de bereikbaarheid? Hoe willen we de uitgaven aan de jeugdzorg onder controle krijgen, of laten we die juist groeien ten koste van andere zaken? Waar moet minder of geen belastinggeld meer naartoe en waar juist wat meer?’

Dit is slechts een handjevol vraagstukken waar de politieke partijen in Leidschendam-Voorburg nu achter de schermen over nadenken. Alle partijen maken keuzes waarmee ze in maart de gunst van de kiezer vragen. Iedereen staat op dit moment meer dan open voor goede en slimme ideeën.

Mijn oproep is daarom: pak dit moment. Mijn eigen VVD staat open voor alle input, we hebben een apart e-mailadres verkiezingsprogramma@vvd-lv.nl en een korte enquête op onze website http://www.vvd-lv.nl staan. Hoofdvraag: wat moet er volgens jou in ons programma? Na de zomer volgen er verschillende bijeenkomsten, voor ondernemers, sportverenigingen, jongeren en ouderen, allemaal bedoeld om van jou te horen wat er beter of anders moet. En de VVD is niet de enige partij. Alle partijen zijn hiermee bezig. Dit is dus het moment om mee te denken en jouw idee of visie te delen.

Kortom, wacht niet totdat een bepaald onderwerp over 2 jaar in de gemeenteraad besproken wordt om je mening te geven. Nee, geef die nu al. Je kunt er nooit te vroeg bij zijn.

(Louise Kortman, fractievoorzitter VVD)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter