Activiteiten
Westvliet voorkomt kaping van MOVE-concept

Bij het sport- en racketcentrum Westvliet is deze week de nodige beroering ontstaan, nadat een tweetal medewerkers er met een deel van het concept vandoor leek te gaan. Het handelt allemaal om het bedrijfsonderdeel ‘MOVE’ waarbij kleine groepen sporters een individuele training krijgen. Tot hun grote verbazing las de bedrijfsleiding op Vlietnieuws (https://vlietnieuws.nl/2021/12/11/move-fitness-naar-prins-bernhardlaan-voorburg/  ) dat het populaire ‘MOVE’ zou verhuizen naar de Prins Bernhardlaan in Voorburg. Een vergunning was inmiddels bij de gemeente aangevraagd. Uiteindelijk bleek dat niet door Westvliet te zijn gebeurd, maar door freelancers die het concept leken te kapen. De betrokken twee medewerkers is inmiddels de toegang tot het sportcentrum ontzegd.

Manager Ambani de Haan: ,,Over twee weken stapt Steve Nottle op het vliegtuig met zijn gezin naar Australië. Steve heeft in loondienst van Westvliet het MOVE-concept bedacht en MOVE.  high performance training opgezet als afdeling van Westvliet. Westvliet heeft Steve alle vertrouwen en ruimte gegeven en zijn idee ondersteund met een grote investering om MOVE. daadwerkelijk mogelijk te maken. Wij zijn Steve dankbaar voor wat hij heeft opgebouwd en achterlaat. Steve gaat weg, maar MOVE niet. Brigitte Lommers zal als nieuwe coördinator naast de fitnessafdeling ook zorgdragen voor de continuïteit van deze afdeling.”

,,Twee van de coaches zijn direct betrokken bij het doen van een aanvraag van een omgevingsvergunning voor MOVE op een andere locatie in de omgeving, terwijl het MOVE concept ontwikkeld en eigendom is van Westvliet. Ons is een ondernemingsplan onder ogen gekomen dat bij die vergunningsaanvraag is bijgevoegd waarin MOVE  staat omschreven zoals wij het uitvoeren bij Westvliet met originele MOVE.-logo en inclusief aantal leden en prijzen. Laat het duidelijk zijn: er is niets met Westvliet besproken. Dit is gewoon een poging tot diefstal van ons concept. Vandaar dat we de betrokken coaches meteen de toegang tot Westvliet hebben ontzegd. Uiteraard moeten we nu even improviseren, maar we draaien gewoon door.”