Nieuws
GBLV wil meer informatie over toekomst Vijverhofschool

GBLV-gemeenteraadslid Freek Steutel wil nadere informatie van B&W over de toekomst van basisschool De Vijverhof in Voorburg. Aanleiding vormen antwoorden die B&W eerder gaven aan zijn collega Sabrina van den Heuvel (VVD) over hetzelfde onderwerp. Zie https://vlietnieuws.nl/2022/02/12/vernieuwbouw-basisschool-vijverhof/

Steutel constateert met de eerdere antwoorden in de hand dat er een voorontwerp ligt voor het schoolgebouw voor 250 leerlingen, er nog opties worden uitgewerkt voor de indeling van de buitenruimte, afhankelijk van de uitkomsten van het planproces wordt besloten over de monumentenstatus van de school.

Het GBLV-gemeenteraadslid wil van B&W nu weten waarom er tot nu toe in de gemeentelijke plannen voor scholenbouw werd uitgegaan van een school met 240 leerlingen en een oppervlak van 1407 vierkante meter terwijl de cijfers nu 250 leerlingen en 2020 vierkante meter zijn. Dit alles bij een prognose van 200 leerlingen in 2027.

Steutel vraagt verder informatie over de gymzaal en de peuterspeelzaal die in de plannen voorkomen, hoe die meetellen in het volume van de school en of er alternatieve locaties voor zijn bekeken.

Meer informatie wil het gemeenteraadslid ook over de uitgangspunten en randvoorwaarden die de gemeente het schoolbestuur mee gaf bij het plannen maken voor de school. Daarnaast wil hij weten hoe het zit met het afsluiten van omliggende straten ten behoeve van meer ruimte voor de school in relatie tot het bestemmingsplan dat ter plekke geldt.

Over de monumentale status van het schoolgebouw uit 1931 heeft Steutel ook vragen. Volgens hem heeft het schoolbestuur te horen gekregen dat alleen de voorgevel moet blijven staan. Hij vraagt zich af hoe zich dat verhoudt met de gemeentelijke procedures inzake de monumentenstatus.

Tenslotte wil de GBLV’er vernemen hoe B&W gaat zorg dragen voor een politiek-bestuurlijke besluitvorming waarin alle relevante omgevingsaspecten, ruimtelijke inpassing, kwaliteit woonomgeving, verkeer, toegankelijkheid hulpdiensten, cultuurhistorische waarde meegewogen worden, wat de rol van de gemeenteraad nog is en hoe de participatie van omwonenden een rol speelt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter