Nieuws
Hoe kun je je huis voorbereiden op een storm? 

Nederland is de afgelopen tijd geteisterd door maar liefst vier stormen: Corrie, Dudley, Eunice en Franklin. Het kan maar zo dat er in de komende weken nog meer zware weersomstandigheden over ons land trekken. Het kan dan ook tijd zijn om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor de volgende storm. Hier zijn een paar belangrijke dingen die je kunt doen om schade aan je huis tot een minimum te beperken en ervoor te zorgen dat jij en je gezin veilig zijn als het slechte weer ons land binnenkomt.

Bereid je voor op overstromingen

Als je je in een gebied bevindt dat dreigt te overstromen, bereid je dan voor op het ergste. Verplaats je private lease auto bijvoorbeeld indien mogelijk naar hoger gelegen terrein. Onthoud dat overstromingswater in je garage kan komen, dus verwijder chemicaliën of brandstof om ervoor te zorgen dat ze niet in het overstromingswater terechtkomen en een extra gevaar veroorzaken. Sluit daarnaast de stroomkleppen op propaantanks, olievaten of andere brandstofcontainers die je huis van stroom voorzien via leidingen en fittingen en schakel eventuele externe elektrische fittingen uit.

Beveilig je tuinmeubilair

Niemand hoeft onderweg nog een trampoline te zien. Neem daarom de tijd om alle meubels in de tuin vast te zetten en berg zoveel mogelijk op om te voorkomen dat ze op de vlucht slaan. Door dit te doen, kan je tuinmeubilair niet een slachtoffer van de wind worden.

Wees het weer voor

Zorg ervoor dat je een weer-app op je telefoon hebt gedownload, zodat je updates en eventuele wijzigingen in weerswaarschuwingen in de gaten kunt houden.

 

Schakel alles uit

Haal bij stroomuitval de stekker uit het stopcontact of schakel elektrische apparaten uit om overbelasting van de circuits te voorkomen wanneer de stroom terugkeert. Laat een lamp branden om je te waarschuwen wanneer de stroom weer wordt ingeschakeld. Door de kranen licht aan te draaien, voorkom je bovendien dat de leidingen bevriezen.

Controleer je dakgoten

Wanneer er veel regen valt, zoals tijdens de afgelopen stormen, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je dakgoten vrij zijn van puin. Door ervoor te zorgen dat er geen bladeren of twijgen de dakgoten blokkeren, kun je tijdens de storm veel waterschade voorkomen.

Stel een stormkit samen

Stel een set samen met de apparatuur die ij en je gezin nodig kunnen hebben. Dit kan zijn:

  • Flessenwater
  • Eten – klaar om te eten in geval van stroomuitval
  • EHBO-kit – gevuld met gemakkelijke toegang tot essentiële medicatie
  • Fakkel
  • Reservebatterijen en telefoon powerbank
  • Babybenodigdheden – babyvoeding, flesvoeding, gekookt water, luiers, doekjes
  • Dierenvoeding
  • Toiletartikelen
  • Heet water fles
  • Campingfornuis en gasfles

Sluit koelkasten en vriezers

Houd koelkasten en diepvriezers te allen tijde gesloten om te voorkomen dat voedsel bederft of ontdooit tijdens een stroomstoring.

Zorg voor je huisdieren

Houd alle huisdieren binnen gedurende de storm, bied een warme donkere ruimte waar ze zich kunnen verstoppen als ze zich angstig voelen. Dit geldt niet alleen voor je hond en kat, maar voor alle dieren in je huis. (Partnerbijdrage)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com