Nieuws
Begraafplaats dicht na grafschennis

De begraafplaats naast de Martinuskerk, Oosteinde Voorburg, is niet meer vrij toegankelijk. Het parochiebestuur heeft daartoe besloten na grafschennis die afgelopen maandag werd ontdekt. Een zevental graven op de begraafplaats bleken door onbekenden te zijn vernield en beschadigd. Inmiddels zoekt de politie getuigen van het voorval.

De begraafplaats was dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur vrij toegankelijk. Nu zijn bezoekers alleen nog welkom na een afspraak via het parochiegebouw, Oosteinde 54. De grafschennis werd afgelopen maandag ontdekt door leden van de onderhoudsploeg die de begraafplaats verzorgt.

De politie gaat ervan uit dat de grafschennis tussen 11 en 25 april heeft plaatsgevonden. Burgers die iets gezien hebben of andere informatie hebben die van belang kan zijn worden opgeroepen zich te melden via 0900 – 8844, 0800 – 6070 of anoniem 0800 – 7000.

Vlietnieuws berichtte afgelopen dinsdag als eerste over het voorval https://vlietnieuws.nl/2022/04/26/grafschennis-begraafplaats-martinuskerk-voorburg/ Inmiddels gevolgd door Telegraaf, AD en Omroep West. In de berichten wordt onder andere gerept over een ‘opzichter’, die er helemaal niet is. Zeven graven zijn er acht geworden. Ook zou er ‘meerdere keren’ grafschennis zijn gepleegd en brokstukken zouden ‘overal’ hebben gelegen. Op aanwijzing van de maandagochtend gealarmeerde politie zijn de restanten van de vernielingen dezelfde dag nog opgeruimd en is de schade zoveel mogelijk hersteld. Er heeft geen sporenonderzoek plaats gevonden.

Waarom de politie pas na een week getuigen oproept zich te melden is onbekend. Het kerkbestuur, RK Vlietstreek, heeft zelf geen ruchtbaarheid aan het voorval gegeven. Op de site van de parochie wordt er ook geen melding van gemaakt.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com