Nieuws
Bewoners kregen andere informatie over vervoer Binckhorst

Het Bewonersplatform, waarin bewoners zitten die wonen in wijken waar een hoogwaardige openbaar vervoerverbinding (HOV) Den Haag CS, Binckhorst, Station Voorburg en/of Rijswijk/Delft door zou moeten gaan lopen, hebben te horen gekregen dat voor de HOV richting Rijswijk/Delft de route Binckhorstlaan, Prinses Mariannelaan, Geestbrugweg nog wel degelijk in beeld is.

Deze informatie wijkt af van gegevens die het Projectteam Binckhorst Bereikbaar hanteert en waarover Vlietnieuws vorige week berichtte. https://vlietnieuws.nl/2022/05/06/nieuwe-keuzes-openbaar-vervoer-binckhorst/ Uit de informatie van het Projectteam viel af te leiden dat een HOV lightrail alleen nog denkbaar was richting Station Voorburg en dat de route naar Rijswijk voor een HOV tram of bus vooralsnog was afgevallen.

Het Bewonersplatform kreeg te horen dat het traject via de Geestbrugweg alleen was afgevallen voor een HOV tram of bus als het uitsluitend zou gaan om een verbinding naar Rijswijk/Delft. Dus zonder combinatie met een tracé naar Station Voorburg. In alle andere gevallen was de route via de Geestbrugweg nog steeds aan de orde. ‘Zo is het aan ons als platform uitgelegd’, aldus een betrokkene.

Voor de verbinding over de Geestbrugweg hoeft formeel geen Plan MER (effecten op de leefomgeving) gemaakt omdat er al tramrails liggen, zo is het platform bericht. Tenminste, dat is het standpunt van de gemeente Den Haag, drijfveer achter de HOV-plannen. Vanuit het Bewonersplatform is protest aangetekend tegen de Haagse houding. De tramrails worden al sinds eind 2010 niet meer gebruikt. Bovendien is een HOV-tram iets heel anders dan de trams die er destijds reden. Den Haag beraadt zich nu opnieuw.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter