Mening
U zegt het maar: De schaamte voorbij

‘Een reportage van Omroep West was nodig voor vragen van CDA-fractieleider Ron van Duffelen om de uit de hand gelopen messen-agressiviteit bij de jeugd in de wijk Prinsenhof onder de aandacht van B&W te krijgen. De burgemeester zei dat het in zijn gemeente een nieuw fenomeen is. Bijzonder, aangezien iedereen in de landelijke media kan lezen over de ene na andere steekpartij en jeugdbendes. Heeft onze burgemeester het nieuws niet gevolgd? Waarom zou deze vorm van criminaliteit nou juist in onze gemeente niet voorkomen?
https://www.omroepwest.nl/nieuws/4568597/zorgen-om-toename-messengeweld-leidschendam-het-is-verontrustend

Daarna kwam er een motie van afkeuring tegen wethouder Kist, mede gesteund door enkele van zijn partijgenoten. Kist, u weet wel, de wethouder die van de oppositie naar het college van B&W overstapte en daarmee zijn stem tegen de bouwactiviteiten op Schakenbosch verloochende.

Rumoer dus in het college dat druk met zichzelf was (is), in plaats van met de belangen van de inwoners van onze gemeente. We zien hier het niveau van een klas op de middelbare school.

Daarbij wil de gemeenteraad een ruimere huisvesting. De huidige kan en het is te doen maar enkele gemeenteraadsleden klaagden een paar jaar geleden anoniem over hun veiligheid. Het publiek zat namelijk achter hen. Hún veiligheid? Het gaat om ónze veiligheid als inwoners! En die is niet in goede handen bij de mensen die niet de kwaliteit hebben om B&W te controleren. Het is juist goed dat het publiek achter de raadsleden zit zodat die de hete adem in hun nek kunnen voelen. Want het publiek zit wel, maar staat niet achter hen! https://vlietnieuws.nl/2022/05/05/blog-raadszaal-als-alibi/

Vertrouwen in deze politici is onmogelijk. Ten koste van de inwoners rommelen zij zich naar een coalitie om maar in het pluche te blijven. Middeleeuws gedrag; niet presteren en miljoenen van de burgers roven ter meerdere eer en glorie van hun onkunde. De politici in Leidschendam-Voorburg zijn de schaamte voorbij’.

(Bram van Duijn)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter