Nieuws
Bouwplan basisschool kost miljoenen meer

Het plan voor de vernieuwbouw van basisschool De Vijverhof in Voorburg waarbij een gymzaal verdiept in de grond onder het speelplein wordt aangelegd kost naar schatting 10,8 miljoen euro. Dat is bijna 4 miljoen euro meer dan waarop B&W in de begroting hadden gerekend. En de rekening kan nog verder oplopen.

Dat blijkt uit een brief van wethouder Jeffrey Keus aan de gemeenteraad. Vlietnieuws berichtte afgelopen vrijdag over het nieuwe bouwplan https://vlietnieuws.nl/2023/01/13/nieuw-plan-basisschool-de-vijverhof/

In de gemeentelijke begroting stond tot nu toe 5,5 miljoen euro voor De Vijverhof. Daarnaast was er middels een zogenoemde ‘stelpost’ nog eens 1,4 miljoen euro vrijgemaakt vanwege stijgende bouwkosten.

Met het nieuwe bouwplan kan volgens Keus meer behouden worden van het monumentale schoolgebouw uit 1931. Bovendien hoopt de bestuurder op minder bezwaren van omwonenden.

Het nieuwe plan wordt nu uitgewerkt in een definitief ontwerp. Dat moet er kort voor de zomer liggen. Dan blijken ook de kosten. De 10,8 miljoen euro is gebaseerd op de stand per oktober 2022.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter