Nieuws
Spoeddebat gemeenteraad over bouw Vlietland

De gemeenteraad komt op woensdag 1 februari in een extra zitting bijeen om te praten over het plan 222 recreatiewoningen te gaan bouwen in natuur- en recreatiegebied Vlietland. Het debat is aangevraagd door de oppositiepartijen CDA, GroenLinks, PvdA, SP en ChristenUnie.

Aanleiding is een brief die de Commissaris der Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft geschreven aan het college van B&W en de gemeenteraad in Leidschendam-Voorburg. Hij verwijt B&W daarin onjuiste aannames te hebben verspreid over de positie en handelwijze van de provincie bij het project. Smit verwijst daarbij naar een brief van B&W aan de gemeenteraad van 6 december 2022.

In de brief van Smit worden enkele beweringen van het college van B&W keihard tegengesproken. De vijf oppositiepartijen in een verklaring: ‘Wij willen als gemeenteraad een besluit nemen op basis van feiten. Het feit dat de provincie ons een brief moet sturen, terwijl het college ons andere feiten voorhoudt, is verwarrend. We kunnen niet anders dan om opheldering vragen. We willen duidelijkheid als gemeenteraad. Een spoeddebat hierover is nodig. Een second opinion op het advies van de huisadvocaat ook. En wel zo snel als mogelijk’.

Zie voor de tekst van de brief van Jaap Smit https://vlietnieuws.nl/2023/01/25/provincie-wijst-bw-terecht-inzake-bouwplan-vlietland/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter