Mening
U zegt het maar: Straf

‘In de opleiding tot BOA (bijzondere opsporingsambtenaar, red.) zitten de volgende onderdelen: Wettelijke Kaders Publieke Veiligheid 1 (Strafrecht), Wettelijke Kaders Publieke Veiligheid 2 (Bijzondere wetten) en Sanctionerend Optreden.

In Nederland is het niet verplicht dat er bij iedere overtreding een straf wordt opgelegd. Een waarschuwing kan ook. Er wordt uitgegaan van het gezonde verstand van bijvoorbeeld een BOA of politieagent. Gezond verstand zou er voor moeten zorgen dat BOA ’s niet zelf twee wetten overtreden om iemand die waarschijnlijk niet eens wist dat vogels voeren niet mag, een straf op te leggen. Maar ja, dan moet dat gezonde verstand er wel zijn. https://vlietnieuws.nl/2023/03/07/u-zegt-het-maar-boas-schaam-je/

Na hun opleiding is er voor het overtreden van de wet door BOA ’s geen enkel excuus. Zij verdienen een forse straf en moeten, als ze niet worden ontslagen, terug naar school om hun opleiding af te maken.

Wie niet horen wil moet maar voelen: dus hoe meer meldingen bij de AP (Autoriteit persoonsgegevens, red.) , hoe beter’.

(Katja van der Wal)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter