Mening
U zegt het maar: Voorburg-West schrijft gemeenteraad

‘Geachte leden van de gemeenteraad van Leidschendam- Voorburg, in Vlietnieuws van 11 april j.l. stond onder de kop Totaal pakket voor Voorburg-West een stuk over de hoogwaardig openbaar vervoer verbinding (HOV-tram) tussen den Haag CS, Binckhorst en Station Voorburg met de aftakking naar Rijswijk / Delft.

Gedurende dit stuk wordt de indruk gewekt dat hierin het eisenpakket staat verwoord waaraan volgens de deelnemers moet worden voldaan om het huidige voorkeurstracé te accepteren. Deze indruk is volstrekt onjuist. In de sessies die hiervoor met buurtbewoners zijn georganiseerd, is gekeken hoe de wijk Voorburg-West veiliger en leefbaarder gemaakt kan worden. Feitelijk is dit ‘achterstallig onderhoud’ en niet gerelateerd aan het voorkeurstracé. Daarnaast zijn issues benoemd die door het voorkeurstracé worden veroorzaakt. Deze issues zijn met de in het artikel genoemde maatregelen niet verholpen.

Betrokken bewoners van Voorburg hebben een groot aantal zienswijzen ingediend. In deze zienswijzen staan waardevolle oplossingen voor de problemen die met dit tracé worden veroorzaakt.

De geformuleerde conclusie ‘Om het geheel voor elkaar te krijgen zouden enkele maanden extra genomen moeten worden in het proces rond de komst van de HOV. Dat is toch een meerjarig project. Een paar maanden meer maakt daarbij niet uit. Het hele pakket zou in één keer door B&W en gemeenteraad geaccordeerd moeten worden’ is dus volstrekt onjuist.

De komende tijd worden de raadsleden door de bewonersgroepen benaderd om hun visie op het voorkeurstracé te bespreken’.

(Namens de Bewonersgroepen Binckhorstlaan, Overburgkade, Opa’s Veldje/Tuinluststraat, Romeinse Wijk, Voorburg Oud)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter