Nieuws
Praten over participatie

De Participatieverordening die wethouder Marcel Belt heeft opgesteld ( https://vlietnieuws.nl/2023/05/08/participatie-in-verordening-vastgelegd/ ) wordt op 10 en 24 mei, alsmede op 14 juni besproken met belangstellende inwoners. Dat gebeurt op het Raadhuis in Leidschendam. Per avond is er 2 uur voor uitgetrokken. Om het gesprek te vergemakkelijken heeft de gemeente een fictieve ‘casus’ opgesteld. Voor 10 mei gaat die over een wethouder die in een rustige wijk vol dure koopwoningen een vogelopvang wil realiseren in een oud schoolpand. Verwacht wordt grote weerstand van bewoners die zo’n voorziening niet in hun wijk willen. Het voorleggen van de ‘casus’ heeft bij sommige deelnemers de wenkbrauwen doen fronzen. Waarom wordt er niet gesproken over de huidige omgang van de gemeente met burgers die iets willen en de ervaring dat beloften nooit worden nagekomen?

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter