Nieuws
Aanpassing bericht

Op verzoek van de gemeente dient de heer Peter Heijnen, de man die in 2022 een ambtelijke notitie schreef over de bouwplannen voor Vlietland in relatie tot voorstellen van het Burgerinitiatief Vlietland over hoe daarmee om te gaan, aangeduid te worden als ‘senior jurist ruimtelijke plannen ad interim’.

In de publicatie https://vlietnieuws.nl/2023/06/26/hard-oordeel-vlietland/ werd de heer Heijnen omschreven als ‘bestemmingsplanjurist’. Deze term gebruikte de gemeente zelf in de beantwoording van een verzoek van Vlietnieuws om stukken over de bouwplannen die in handen waren van een Begeleidingscommissie bestaande uit gemeenteraadsleden, te openbaren. De heer Heijnen had daar bezwaar tegen, zo werd Vlietnieuws bericht.

De heer Heijnen is al sinds 2005 actief voor de gemeente. Destijds werd hij ingehuurd via Yacht, later via Van Oosten advies en detachering en sinds 2012 middels de Lodewijck Groep. Bij Yacht en Van Oosten als senior jurist bestemmingsplannen. De heer Heijnen was betrokken bij de Duivenvoordecorridor, Damcentrum, Driemanspolder, Rustoord Voorburg, Nieuw Mariënpark en de tunnel Rotterdamsebaan. Hij publiceerde onder andere over het bestemmingsplan Leidsenhage (2016).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter