Nieuws
Burgerinitiatief Vlietland betreurt dreigementen

Het Burgerinitiatief Vlietland heeft gereageerd op het bericht https://vlietnieuws.nl/2023/06/30/ontwikkelaar-vlietland-reageert-op-claim/:

‘Voor een bedrijf als Dutch Lake Residence en dus VolkerWessels (eigenaar, red.) dat de ambitie heeft om ‘bij te dragen aan de gezondheid en het geluk van gebruikers en bewoners’ en dat als kernwaarden veiligheid, integriteit en duurzaamheid heeft, is het jammer dat ze steeds opnieuw vervallen in dreigementen. Iets dat toch als weinig veilig, duurzaam of integer te kenmerken valt.

Is dit de manier waarop ze hopen een bestemmingsplan erdoor te krijgen? Is dit ‘bijdragen aan het geluk van gebruikers en bewoners’? Laten we daarnaast niet vergeten dat we het hier hebben over het plan uit 2005 met flats die uitkijken op de fly-overs van de RijnlandRoute én op de A4 en die met de huidige ontwikkelingen op de vakantiehuizenmarkt wellicht weinig rendabel zullen zijn. Een plan waar de vorige ontwikkelaar weinig brood in zag. En bovendien een plan waar ook nog de vergunningen voor moeten worden aangevraagd en verleend.  Het is maar de vraag of dat lukt voor de ontheffing voor de wet natuurbescherming, gezien de desastreuse gevolgen die de aanleg van het park heeft voor de natuur: https://www.bomenbondrijnland.nl/2023/06/12/aanleg-recreatievillapark-desastreus-voor-bomen-en-natuur-in-vlietland-noord/

Dus ‘nee’, het kan niet zo maar gebouwd worden. En ‘nee’, er kan niet zo maar een claim voor worden ingediend. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de nieuwe stikstofregels. Want ondanks wat de gemeente beweert blijkt Vlietland toch echt natuur te zijn’.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter