Mening
U zegt het maar: Ingeburgerd

‘Vlietland zorgt inmiddels voor walgelijke toestanden door ernstige fouten van het gemeentebestuur in het verleden en tegenwoordig door geheimhouding. En wat er ook door serieuze belangengroepen gezegd, gevraagd en geschreven wordt, het gemeentebestuur reageert niet en laat alles van zich afglijden. De burgers worden niet serieus genomen. Maar inmiddels sluit het net zich rond dat gemeentebestuur. Ook de Kremlinachtige geheimhouding kan niet lang meer redding bieden. Het is interessant eens te kijken wat Kremlin betekent: de naam Kremlin is afgeleid van het Russische woord кремль (kreml), dat versterkte stadskern betekent’. https://nl.wikipedia.org/wiki/Kremlin_van_Moskou Wij hebben een versterkt gemeentehuis.

Daarbij ging een wethouder de tweede keer in de fout met een niet gemelde nevenfunctie. Blijft het daarbij of is zij, nog niet ontdekt, daarnaast elders ‘belangenverstrengeld’actief? En hoe zit het in dit opzicht met de andere wethouders? Of maken die ‘alleen maar’ ernstige fouten?

Aan geheimhouding en zwijgen is alleen behoefte als er verwijtbare fouten gemaakt zijn. Dus hoe erg moet het worden voordat de wethouders door de gemeenteraad tot aftreden gedwongen worden? Zelf gaan zij niet, want daar is fatsoen en eergevoel voor nodig.

De burgemeester heeft hiertoe geen macht. Maar kennelijk ook geen gezag. Gevraagd onderzoek leidde tot zijn waarschuwing voor de hoeveelheid werk en hij riep de vraag op of er wel iets uit kan komen ‘waar u blij van wordt’. https://vlietnieuws.nl/2023/07/13/raadslid-wilde-een-signaal-afgeven/ Dus onderzoek moet alleen gedaan worden als er weinig werk aan zit en voor betrokkenen een vrolijke uitkomst gegarandeerd is. Gelukkig hadden de onderzoeksjournalisten wel het vermogen door te pakken toen zij de ellende rond de toeslagen roken.

Een slechtere uitspraak had hij dus niet kunnen doen. Deze uitspraak geeft wél aan dat de burgemeester inmiddels goed is ingeburgerd. Niet in de gemeente. Nee, in het gemeentehuis’.

(Bram van Duijn)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter