Nieuws
Verwarring rond afsluiting Kerkbrug Voorburg

Afgelopen weekeinde werd er bij de Kerkbrug in Voorburg een bord geplaatst dat deze tussen 11 september en 4 november dicht zou zijn. Vlietnieuws berichtte daar over https://vlietnieuws.nl/2023/09/04/kerkbrug-voorburg-gaat-weer-maanden-dicht/ Naar nu blijkt is de mededeling alleen bedoeld voor autoverkeer. ‘Tijdens de afsluiting van de Wijkerbrug is de Kerkbrug in Voorburg alleen open voor fietsers en voetgangers. Deze keuze is gemaakt om gevaarlijke situaties te voorkomen in de Raadhuisstraat, die zo smal en bochtig is dat een omleidingsroute voor autoverkeer ongewenst is’, zo meldt de provincie.

De Wijkerbrug is tussen 11 september en 4 november dicht vanwege groot onderhoud. Dat gebeurde eerder al bij de Kerkbrug (10 juli – 18 augustus). Bij de Kerkbrug werden toen scheurtjes in het brugdek ontdekt. Die moeten dit najaar nog gerepareerd worden. Daarvoor moet de Kerkbrug opnieuw dicht. ‘De brug wordt daarom op een later moment nogmaals 3 weken uitgehesen om deze scheurtjes te herstellen. Zodra er meer bekend is over de planning vermelden we dat op de webpagina’, aldus de provincie.

De provincie verwacht deze scheurtjes ook in de Wijkerbrug aan te treffen, omdat de Kerkbrug en de Wijkerbrug nagenoeg kopieën zijn van elkaar. Om te voorkomen dat het onderhoud aan de Wijkerbrug langdurig uitloopt, is ervoor gekozen om het onderdeel waar de scheurtjes mogelijk in zitten te vervangen. Dit zorgt ervoor dat de werkzaamheden 2 weken langer duren dan eerder gedacht.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter