Nieuws
Gemeente: bouwplan Oosteinde 241-245 voldoet niet

Het door de ontwikkelaar ingediende plan voor de bouw van 24 appartementen op Oosteinde 241-245 is te groot voor deze locatie. Stedenbouwkundig voldoet het ook niet aan de ruimtelijke uitgangspunten.

Dat heeft een woordvoerster van B&W desgevraagd laten weten. Gisteren berichtte Vlietnieuws over een opmerkelijke actie van de ontwikkelaar. Die liet op een bord op de betreffende locatie aantekenen dat de gemeente zijn plan had afgewezen. https://vlietnieuws.nl/2023/10/23/opvallend-protest-ontwikkelaar/

‘Een projectontwikkelaar wil een appartementengebouw ontwikkelen op de locatie Oosteinde 241-245 in Voorburg, Omdat het plan niet binnen het geldende bestemmingsplan past, heeft hij hiervoor een vooroverlegplan (schetsplan) ingediend bij de gemeente. Van een vergunningaanvraag (en daadwerkelijke bouw van een project) is dus nog geen sprake’.

‘De gemeente staat positief tegenover woningbouw op deze prominente locatie en heeft daarom ambtelijke capaciteit beschikbaar gesteld. Vanuit de gemeente is meerdere keren aangegeven dat het ingediende schetsplan te groot is voor deze locatie. Stedenbouwkundig gezien voldoet het niet aan de voor dit plan gestelde (ruimtelijke) uitgangspunten. Zodra het schetsplan voldoet aan de uitgangspunten, kan een positief advies gegeven worden’, aldus de woordvoerster van B&W.

Wat de ontwikkelaar nu gaat doen is nog onbekend.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter