Nieuws
Nog onzeker of Nieuwe Tolbrug gaat verdwijnen

Het is nog onzeker of de Nieuwe Tolbrug, de verbinding tussen Hoekweg en Westvlietweg in Voorburg-West, gaat verdwijnen. Dat heeft een woordvoerster van B&W desgevraagd laten weten. De brug is een rijksmonument en dateert uit 1891/1892. Vlietnieuws berichtte op 6 november dat de Metropoolregio Rotterdam Den Haag een onderzoek deed naar de vervanging van de brug. Dat meldde wethouder Marcel Belt aan de gemeenteraad. Zie https://vlietnieuws.nl/2023/11/06/onderzoek-naar-vervanging-brug/

De woordvoerster laat nu het volgende weten: ‘De brug is onderdeel van een hoogwaardige fietsroute tussen Pijnacker-Nootdorp en de Haagse binnenstad, waar meerdere overheden aan werken. Ook de gemeente Leidschendam-Voorburg werkt hieraan mee. De samenwerkende overheden (de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp, de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag) laten momenteel varianten onderzoeken met een brug over de Vliet, aansluitend op het Jan Linzelviaduct en de Hoekweg. Zij nemen in 2024 een gezamenlijk besluit over een voorkeursvariant. Daarbij vindt een zorgvuldige afweging plaats, waarbij naast technische uitvoerbaarheid diverse belangen tegen elkaar worden afgewogen. Of de brug weg moet of gaat is nog niet bekend. De Romeinse omgeving (de inheemse Romeinse stad Forum Hadriani die onder de grond in het park verborgen ligt) moet beschermd worden. Het deel dat is aangewezen tot Unesco Werelderfgoed mag geen schade ondervinden van deze ontwikkeling’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter