Nieuws
Cultuurvisie pas tegen de zomer 2024

B&W komen pas tegen de zomer van 2024 met een cultuurvisie. Dat heeft wethouder Marcel Belt het CDA-gemeenteraadslid Diederik Visser laten weten in antwoorden op vragen. De CDA’er stelde die op basis van een artikel van Vlietnieuws op 5 oktober over een rapport dat bureau Berenschot op verzoek van Belt maakte over het cultuurbeleid van de gemeente. Het oordeel was vernietigend. Zie https://vlietnieuws.nl/2023/10/05/vernietigend-oordeel-over-cultuurbeleid-gemeente/

Volgens Belt ging het om een conceptversie bedoeld voor alle betrokken partijen om erop te reageren. Belt noemt het Berenschot-rapport wel ‘een belangrijke bouwsteen voor de Cultuurvisie’. Nog voor de jaarwisseling wil de wethouder het definitieve stuk van Berenschot naar de gemeenteraad zenden. Het rapport vormt daarna een bouwsteen voor een participatieronde met grote als kleine culturele instellingen en initiatieven, inwoners en andere belanghebbenden zoals het Erfgoedpodium en Cultuur & Co. Er zal ook een informatiebijeenkomst met de gemeenteraad georganiseerd worden. Belt zelf zal een ‘koersbrief’ schrijven.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter