Nieuws
Bouw extra seniorenwoningen

Op 5 november kondigde wethouder Bianca Bremer het al aan: de bouw van extra seniorenwoningen door de Stichting Duivenvoorde in Leidschendam (  https://vlietnieuws.nl/2023/11/06/plan-voor-130-seniorenwoningen/ ) Nu heeft de wethouder een intentieovereenkomst met directeur Martin Peeringa van Stichting Duivenvoorde getekend.

In eerste instantie wordt onderzocht of een blok van 18 woningen en 7 garageboxen plaats kunnen maken voor 125 nieuwbouwwoningen, Tegelijk kijken de gemeente en Stichting Duivenvoorde naar de mogelijkheden om de openbare ruimte aantrekkelijker te maken en het parkeren beter op te lossen. Martin Peeringa: ,,We willen niet alleen nieuwe woningen bouwen, maar ook woningen die aansluiten bij de huidige en toekomstige woon- en zorgwensen. Daarbij zullen we aanhaken op de bestaande sociale infrastructuur en de warme traditie van Duivenvoorde.”

De gemeente en Stichting Duivenvoorde zijn een participatietraject gestart om bewoners en buurt bij de herinrichting van de openbare ruimte te betrekken.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter