Nieuws
Nieuw afvalbeleid pas in 2025

B&W willen pas in 2025 starten met een nieuw afvalbeleid. Dat blijkt uit een brief die verantwoordelijk wethouder Marcel Belt aan de gemeenteraad heeft gezonden. Hij wil over het wijzigen van het huidige beleid eerst gaan praten met de gemeenteraad en inwoners. Begin 2024 wil hij dan concrete voorstellen doen die na een akkoord van de gemeenteraad in 2025 doorgevoerd moeten worden. In de brief aan de gemeenteraad maakt de wethouder geen enkele keuze. Hij herhaalt slechts beleidsonderdelen die hij al eerder in een beraad met een commissie van de gemeenteraad noemde. Daarnaast komen opties die Avalex opschreef in een rapport voor de aangesloten gemeenten, waaronder Leidschendam-Voorburg, ‘Gezamenlijke basis voor nieuw afval- en grondstoffenbeleid Avalex-Gemeenten 2022-2030’ aan bod. De Vlietnieuws-publicaties inzake beide zijn hier na te lezen: https://vlietnieuws.nl/2022/11/23/geen-nascheiding-afval-laagbouw-woningen/ en https://vlietnieuws.nl/2022/11/29/recycletarief-betalen-naar-hoeveelheid-restafval/

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter