Mening
U zegt het maar: Frisse start

‘Dat de second opinion over Vlietland geen duidelijkheid geeft kan maar twee oorzaken hebben: bij de gemeente is men te dom om het stuk van de advocaat te begrijpen of (en?) men heeft door domheid in het verleden zó’n puinhoop van de hele situatie gemaakt dat er niets goeds meer van te maken valt. Allebei ligt voor de hand en dat zal wel de reden zijn om de second opinion geheim te houden.

Want als de echte oorzaken van de chaos naar buiten komen, kost dat de coalitie waarschijnlijk de kop. En die coalitie heeft maar één doel: in het pluche blijven zitten. Koste wat het kost. Maar als het gemeentebestuur opstapt, heeft het tenminste één goede beslissing genomen. Tenminste iéts op trots op te zijn.

Na van Noord Koreaanse toestanden in de gemeenteraadszaal,  https://vlietnieuws.nl/2023/03/22/manende-woorden-burgemeester/ , zijn we dan ook nog af van DDR-toestanden waar zonder ervoor te werken toch geld ontvangen wordt. Dat is een uitgelezen kans voor de nieuwe burgemeester om te laten merken dat hij begonnen is. De bezem door het gemeentehuis en een frisse start met nieuwe, geschikte mensen. https://vlietnieuws.nl/2023/06/20/burgerinitiatief-vlietland-vraagt-politieke-moed/ Kortom: in de openbaarheid met de ellende.

Vlietland moet gered worden uit de handen van graaiende projectontwikkelaars en toeristen die het niets kan schelen dat er bij ons natuur verloren gaat. Partijen die net als het gemeentebestuur maling aan de inwoners van Leidschendam-Voorburg hebben. Schadeclaims? Niet gelijk van onder de indruk raken. Eerst kijken of ze terecht zijn en de veroorzakers van de schade aanspreken. Dat zou voor het eerst een goede reden voor de gemeente zijn om een advocaat in de arm te nemen. Maar neem de schade desnoods. Dat versterkt de afschuw van een gemeentebestuur als het onze.

Wat een vooruitzicht; na jaren een capabel gemeentebestuur dat er voor de burgers is’.

(Bram van Duijn)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter