Mening
U zegt het maar: Bah!

‘Vanzelfsprekend is er niets gedaan met het vernietigende rapport over het geluids- en beeldsysteem in de zaal van de gemeenteraad. https://vlietnieuws.nl/2023/08/16/gemeente-deed-niets-met-rapport/ Sinds 2019 waren er problemen en die kwamen ons bestuur goed uit; hoe minder er meegeluisterd werd en wordt, hoe meer tijd om een antwoordje op vragen te verzinnen. Hoe minder controle, hoe beter het is voor de bestuurders en de projectontwikkelaars.

Maar het valt tóch wel duidelijk op dat wat goed is voor de gemeente, van de inwoners komt en dat wat schadelijk is van het gemeentebestuur. Neem die opknapbeurt voor het park Vreugd en Rust. Echt iets waar ons geld aan besteed moet worden. De relevante informatie daarover zal wel geheim zijn, want over zoiets belangrijks wil je als B&W toch geen vragen krijgen van inwoners die de vergaderingen via internet volgen?! En nu kan bijvoorbeeld volgehouden worden dat het allemaal nepnieuws is, als er slechte berichten over het gemeentebestuur zijn. Het is zorgelijk.

Het blogje nr. 23 van de burgemeester licht een tipje van de sluier op waarom het er zo dom aan toegaat in het gemeentehuis. https://martijnvroom.wordpress.com/author/martijnvroom/ Van het begin tot aan de alinea over ‘de bieb’ had het stukje, niet verwonderlijk, geen inhoud. Toen stond er dat taal ‘superbelangrijk’ was. Maar ook (dat het) belangrijk is het dat je leert om je te verplaatsen in een ander. Je inleven in het verhaal van het boek. Maar hoe zit het met inleven in de belangen van burgers? Als we het gemeentebeleid zien, hebben de wethouders nooit geleerd zich te verplaatsen in een ander. En hun inlevingsvermogen blijft steken bij de belangen van projectontwikkelaars.

Aan het geluids- en beeldsysteem wordt voorlopig vast niets gedaan. ,,Geen geld” zal het argument zijn. Dat is in een nieuw hekje gestoken in het park Vreugd en Rust om een goed hekje te vervangen. Het is duidelijk: de gemeentebestuurders hebben hun focus op het veroorzaken van overlast voor de inwoners en in dit geval, ook voor dieren. En zoals we weten is er ook na drie jaar geen controle op de financiën te verwachten. https://vlietnieuws.nl/2023/07/21/al-jaren-geen-onderzoek-meer/ Vrij naar Al Gore: ,,A convenient truth” voor B&W, dat miserabele systeem.

Geen controle, niet via internet en niet op de financiën. Geen pijnlijke vragen, dan blijft het aantal klachten over de gemeente “zeer gering” hoopt men waarschijnlijk. https://vlietnieuws.nl/2023/08/15/zeer-gering-aantal-klachten-over-gemeente/ Bah!’

(Bram van Duijn)

.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter