Mening
U zegt het maar: Ernstige misstanden

‘Meer dan tien procent van de winkels in de Mall staat leeg. https://vlietnieuws.nl/2023/06/23/meer-dan-tien-procent-winkels-mall-leeg/ Nadat de kosten door eigenaar URW werden verhoogd, vertrok een aantal ondernemers omdat het te duur werd. Waarschijnlijk zullen er meer volgen want geen enkele verstandige ondernemer gooit geld weg.

De Mall is immers niets meer dan een goedkoop uitziend attractiepark dat teveel overlast veroorzakend publiek aantrekt. En welke serieuze ondernemer wil daarmee geassocieerd worden?

Maar als de leegstand in de Mall circa drie maal boven het gemiddelde in Leidschendam-Voorburg ligt en tweemaal boven het landelijk gemiddelde, waarom wil wethouder Keus dan meer parkeerplekken? https://vlietnieuws.nl/2023/06/22/geen-betaald-parkeren-mall/ De parkeeroverlast is eenvoudig in te dammen door, passend bij de afnemende belangstelling van winkeliers voor de locatie, juist in mínder parkeerplekken te voorzien. Goedkoop en meer ruimte voor groen. Daarbij vanzelfsprekend parkeervergunningen voor omwonenden, strikte handhaving en na enkele maanden lost het probleem zichzelf op. Wie wil er dan nog naar toe? Prachtig toch?

De Mall is een duidelijk voorbeeld dat denken bij een aantal mensen een enorm probleem was, en nog steeds is. De laatste oprisping is die van de klimaatburgemeester in de gemeente. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zocht voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Dat zou iemand moeten zijn die zich in zijn of haar gemeente, wijk, of buurt inzet om de CO2-uitstoot te verminderen. Voor onze gemeente werden dan Arjen Vermeulen en Leon de la Croix. En waar kwam Arjen mee? Leg het probleem dat in onze gemeente gecreëerd werd gewoon in Den Haag. Want daar is een terrein met op een paar honderd meter afstand een tramlijn naar de Mall! En om Den Haag te stimuleren mee te werken, stelde hij daarmee ook de kilometers verder liggende Haagse binnenstad van verkeer te bevrijden. Na-t-u-u-u-r-lijk!

Dat is de deskundigheid die wij nodig hebben. En Arjen is deskundig, want zelf ruimt hij in zijn vrije tijd zwerfafval op. https://www.hetkrantje-online.nl/nieuws/actueel/140837/klimaatburgemeesters-aangesteld Geweldig bedacht dus, alleen is het hem kennelijk ontgaan dat zoiets al eerder bij het ADO-stadion is geprobeerd en dat deskundigen toen aangaven dat zoiets alleen werkt in combinatie met vergunning-parkeren in de omgeving en met zero tolerance handhaven. En dat lukt de gemeente ook vast niet. Want wat doet het type bezoekers van de Mall niet..? Precies!

Maar Den Haag zal er niet intrappen. Natuurlijk niet. Geen van onze buurgemeenten heeft zo’n onnozel bestuur als wij.

Betaald parkeren bij de Mall gaat zoals te verwachten niet door. Dus dat kan ook op het lijstje van window dressing https://vlietnieuws.nl/2023/06/19/blog-window-dressing/ Politiek onhaalbaar volgens wethouder Keus. Daarmee stelt hij onomstotelijk vast dat politieke belangen zwaarder wegen dan belangen van de burgers. Een absolute schande want ‘Een gemeente voert alleen taken uit die direct van belang zijn voor haar inwoners’. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/taken-gemeente De gemeenteraad negeert daarbij stelselmatig zijn taak: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/raadsleden De politiek in onze gemeente is een verlammende ziekte geworden.

Na grote woorden en honderd dagen in het ambt mogen wij nu echt wel van burgemeester eisen dat hij aan de slag gaat en hard ingrijpt in de ernstige misstanden in onze gemeente. Eventueel met hulp van de provincie’.

(Bram van Duijn)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter