Nieuws
U zegt het maar: Alles anders in Leidschendam-Voorburg

Den Haag bouwt woningen. Leidschendam-Voorburg niet, die gebruikt de grond om een absurd winkelcentrum op een goede plek voor woningen te laten bouwen. Overal wordt gesproken over de bescherming van de natuur. In Leidschendam-Voorburg niet. Hier wordt Schakenbosch vernield, want daar moeten overbodige, dure huizen gebouwd worden en Vlietland moet gesloopt worden omdat een projectontwikkelaar een behoefte voor recreatiewoningen zag.

Er komt een camera op een autootje (met uitlaat?) om zwerfvuil dat overal ligt te vinden. https://vlietnieuws.nl/2023/07/20/slimme-camera-spoort-ongewenst-afval-op/ Zwerfvuil dat er al ligt, niet om te voorkómen dat er vuil op straat gegooid wordt. Slim? Nee, dom. Dus anders dan in Den Haag waar men camera’s plaatst om te kijken wie er vuil op straat gooit.

Camera’s komen wel bij de kruisingen Prins Bernhardlaan/Laan van Nieuw Oosteinde, Laan van Nieuw Oosteinde/Maanweg en Noordsingel/Weigelia. Waarom daar eigenlijk? En wie is de verwerkingsverantwoordelijke? De politie, de gemeente? En waarom is het register van verwerkingen (zowel Algemene verordening gegevensbescherming als Wet politiegegevens) niet te vinden op de site van de gemeente (nog los van deze camera’s)?? Ook geheim? https://vlietnieuws.nl/2023/07/18/politiecameras/ Maar waarom staan de camera’s niet op de kruisingen op het Sytwendetracé die constant geblokkeerd worden en de doorstroming van het verkeer en erger, de hulpdiensten belemmeren? Oh, natuurlijk niet! Leidschendam-Voorburg doet het anders; daar bestuurt Mall-eigenaar URW in plaats van het gemeentebestuur en die vindt het vast niet goed dat hun bezoekers een strobreed in de weg wordt gelegd. Het college kan alleen problemen creëren en schuift ze dan af, in plaats van ze zelf op te lossen. Dat kan het college niet. De oplossing moet van de buurgemeente komen of van de minister. Hopelijk trappen die er niet in.

Het is inmiddels wel duidelijk waarom het beleid al drie jaar niet geëvalueerd werd. https://vlietnieuws.nl/2023/07/21/al-jaren-geen-onderzoek-meer/ Dat zou het onbenul en de blunders van de wethouders aan het licht brengen. En stel, stél dat wethouder Van Veller er nu toch toe over gaat (“z.s.m.”, wat dat ook betekent) wordt de uitkomst ongetwijfeld geheim gehouden. Er moet namelijk niet teveel werk uit komen, want daar houdt de burgemeester niet van en dan is er geen tijd meer voor nevenfuncties. Dat zo de wet werd overtreden, net als op de kruispunten van het Sytwendetracé, doet voor dit college niet ter zake. De wet, ach… Totdat de provincie wordt ingeschakeld.

En wat deed in die drie jaar de gemeenteraad, het hoogste orgaan in de gemeente en dat het college moet controleren? Nou, om te controleren moeten de leden deskundig zijn… Dus.., ohh.., dus dáárom hebben wij geen actieve gemeenteraad!

De burgemeester merkte: “als het over principes en procedures gaat wordt het venijnig. Ik vind dat moeilijk, ingewikkeld ook. Ik weet nog niet wat ik daarmee aan moet.” https://vlietnieuws.nl/2023/06/13/honderd-dagen-martijn-vroom/ Dat is niet ingewikkeld. Dan gaat het over kwaliteit en betrouwbaarheid, over het naleven van de wet, ook (vooral!) door bestuurders. Dan gaat het over sancties voor degenen die de wet overtreden en over een gemeentebestuur dat er voor de inwoners is, in plaats van voor zichzelf en projectontwikkelaars. Heel eenvoudig dus. En wat U, burgemeester Vroom, er mee aan moet is ook eenvoudig: U moet expliciet partij kiezen. Voor de inwoners in plaats van voor het college.

En nu komt er een charme-offensief met koffie-ochtenden. https://vlietnieuws.nl/2023/07/20/gemeentebestuur-in-gesprek-met-inwoners/ Daar wordt naar de burgers geluisterd. En daar blijft het dan bij. Wellicht moet de burgemeester maar bij een schort blijven in plaats van een ambtsketen. Het moet immers anders.

Laten we blij zijn dat er in maar 30% van de stukken van de coalitie beleid te vinden is. https://vlietnieuws.nl/2023/07/22/beleid-maar-in-30-procent-stukken/ Meer zou niet te verdragen zijn.

Leidschendam-Voorburg doet het duidelijk anders. En anders betekent hier: schandalig slecht! (Bram van Duijn)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter