Mening
U zegt het maar: Smoezelig

Laten we eens terugkijken. De snelle komst van ongelijkvloerse kruisingen op de N14 was gewenst. Als brevet van onvermogen werd er hulp van buiten gevraagd. Immers, de Mall moet bereikbaar blijven! https://vlietnieuws.nl/2023/07/19/snelle-komst-ongelijkvloerse-kruisingen-n14-gewenst/ Daarbij staat (veel belangrijker) de bereikbaarheid van de noordflank van de Haagse regio onder druk. Veroorzaakt door ons gemeentebestuur, lang geleden al. Daarover meer in het degelijke stuk van de heer Visser. https://vlietnieuws.nl/2021/06/02/u-zegt-het-maar-mall-en-n14-twee-grootheden-die-elkaar-kruisen/

Maar wat meldde Rijkswaterstaat onlangs? De Sijtwendetunnel gaat in februari 2024 enkele weken dicht voor onderhoud. En in de periode 2029-2031 zijn er technische werkzaamheden in de tunnel. https://vlietnieuws.nl/2023/07/30/sijtwendetunnel-volgend-jaar-weken-dicht/ En in 2025 gaat de Hubertustunnel langdurig dicht. https://vlietnieuws.nl/2023/08/19/als-de-kippen-erbij/

De ongelijkvloerse kruisingen komen er dus voorlopig niet. Anders dan ons gemeentebestuur, gaat Rijkswaterstaat ongetwijfeld zorgvuldiger met belastinggeld om. Daar wordt wél gecontroleerd.

Hoe dan ook, die afsluitingen zijn een zegen voor de omwonenden van de Mall die zal slechter bereikbaar en onaantrekkelijker zal worden. Die afsluitingen zijn ook een zegen voor de winkeliers in de Mall die de tijd kunnen nemen om eens goed te kijken wanneer hun wurg-huurovereenkomst afloopt. Want het is het overwegen waard eens te berekenen wat verhuizen naar een van de vele leegstaande winkelpanden in de leuke delen van onze gemeente kost ten opzichte van de kosten in de Mall. https://vlietnieuws.nl/2023/08/10/cda-wil-actie-tegen-leegstaande-winkels/ Daar komt ook een fatsoenlijker publiek. Licht naast het einde van de tunnels dus.

Dat er steeds WOO-verzoeken nodig zijn om informatie te krijgen over hetgeen steeds ten koste van de inwoners wordt beslist, is tekenend voor de geheimhouding, de zwijgcultuur van het gemeentebestuur dat zich daarvoor in allerlei bochten wringt.

Mensen suggereren daardoor in toenemende mate belangenverstrengeling als het over het gemeentebestuur en projectontwikkelaars gaat. Lees het bovengenoemde stuk van de heer Visser nóg maar eens. Speelde de gemeente toen al geen rol of was dat zo afgesproken met Mall-eigenaar URW? Dat is de sfeer die de basis is voor de groeiende minachting voor het gemeentebestuur. Wij inwoners hebben principes en verwachten dat er deugdelijke procedures zijn die gehandhaafd worden. Het is niet venijnig als wij verwachten dat daar respect voor is bij het gemeentebestuur https://vlietnieuws.nl/2023/06/13/honderd-dagen-martijn-vroom/

‘Misschien wordt het tijd dat de burgemeester, als verantwoordelijke voor veiligheid en orde, een inhoudelijke actie onderneemt. Met de opmerking dat we nu eenmaal door moeten ontwikkelen, of dat het wel meevalt, kan de samenleving toch moeilijk genoegen blijven nemen’, schreef de heer Baak in de treffende bijdrage: https://vlietnieuws.nl/2023/08/21/u-zegt-het-maar-gevaar-bij-de-mall/ Ik vrees dat u, zoals wij allemaal, teleurgesteld zult worden. De burgemeester heeft immers niets te zeggen als URW dat niet wil.

En nu weer die griffier. https://vlietnieuws.nl/2023/08/20/vraagtekens-rond-griffier-en-commissie-vlietland/  Smoezelig, daar in het gemeentehuis’.

(Bram van Duijn)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter